Apa segít apáknak

2020. december 22. 18:51 - Komám

Egy az Isten

Hiszek Istenben és azt hiszem, a hazámat is szeretem, amennyire a hétköznapi impulzusok ricsajában, dolgozó emberként lehet. Lobogott bennem ez a tűz annyira, hogy képes lettem volna bármire. Ma már értetlenül nézek azokra, akik bármiféle kérdőjel nélkül, helyezik a magyar nemzetet a világ népei fölé és vörösen izzó gyűlölettel tekintenek mindenkire, aki megkérdőjelezi, hogy a mi népünk talált fel az égvilágon mindent és nincs nálunk nemesebb faj a bolygón.

Ismétlem, szeretném, ha a magyarság valóban olyan lenne, mint az ilyen emberek fantáziájában. Örülök a magyar haderő fejlesztésének és tartalékos szolgálatot is vállaltam, azt hiszem ez a legtöbb, amit családja megélhetéséről gondoskodni vágyó férfiként megtehetek.

Én magam elhiszem, hogy rokonságban állunk a hunokkal, de a finnugor elmélet egyes elemeitől sem idegenkedem. Ebbe csak azért nem mennék bele, mert nem vagyok a téma szakértője és semmi szükség az indulatos vitára, amikor nem tudok róla eleget.

De könyörgöm! Ez mi a búbánatos, rongybatekert, szultán udvarában rejtegetett, Mikulás bajszán billegő, bosszúálló kócos rosseb?!

 Fankadeli számai, bevallom, eleinte tetszettek. 2006-ban valami történt, úgy tűnt, a baloldali demagógiának befellegzett. A Magyar földre sorai akkor, nagyon betaláltak. Aztán kiderült, hogy a Koeházzy nem annyira önzetlen és ragyogó lelkü ember, rapperek tálaltak ki az üzleti módszereiről és kezdett hiteltelenné válni. Ehhez társult a zártszájú, mélázó szövegelés, az egysíkú mondanivaló. Hamar leszoktam róla.

Tóth Gabinak szerintem nagyon király hangja van. Mint embert, illetve ami a képernyőn átjön róla, nem csípem. De van az a pénz, amiért ehhez a nevét adja?!

A klip aztán különösen igénytelenül a Medieval Total War magyar történelemre ráhúzott animációit használja, ami tíz éve még elment volna, de Kecskeméten személyesen is ismerek grafikust, aki különbet köpött volna ennél.  Ezzel felváltva nézni az átszellemült arcú Fankadelit és hallgatni Tóth Gabi duruzsolását, a mai nap legrosszabb élménye volt.

Szólj hozzá!
2020. december 13. 14:03 - Komám

Különleges karácsonyfa ötletek

Karácsony közeledtével a fa kérdése újra előkerül. Műfenyő, vagy igazi? Esetleg mindkettő? Ebben a cikkben igazán ötletes és egyedi lehetőségeket találsz. Nincs másra szükséged, mint némi kézügyességre, otthon található hulladékra és egy kevés karácsonyi dekorációra.

Világító karácsonyfa kartondobozból

Helyes kis gyerekszoba dísz varázsolható némi kartondoboz és egy állólámpa segítségével, de akár a nappaliban is tarthatjuk ezt az igazán egyedi megoldást. Különböző méretekben is elkészíthető, így alkalmi dekorációként is megállja a helyét. Mindössze arra kell vigyáznunk, hogy elég stabil legyen és ledfényt használjunk,, hiszen a papír gyúlékony és a hagyományos izzók hője lángra lobbanthatja.

 

 Karácsonyfa csupasz ágakból

Gyönyörű karácsonyfa varázsolható egyszerű, háncsuktól megszabadított ágakból, ha némi karácsonyfadísszel kombináljuk. Egy hosszabb rúdra felfűzve az ágakat nincs is nehéz dolgunk. A hóspray pedig igazi varázslatos világot teremt az otthonunkban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
2020. december 13. 11:40 - Komám

Még mindig Koronavírus

A tegnapi poszt elég szépen felkavarta az állóvizet a blogon, és hol konstruktív, hol személyeskedő vitát indított el a kommentrészlegen. Csak hogy fokozzam a hatást, most találtam rá a Telex animációjára, ami érthetően és informatívan magyarázza el a pandémia gazdasági hatásait. A világ átalakul és az életünk új szakaszához ér.

Szólj hozzá!
2020. december 12. 20:28 - Komám

Pénzt osztó celebek!

Hát, de most komolyan! De ne már! Még mindig van, aki elhiszi, hogy Sebestyén Balázs pénzt oszt? Hát nem is létezik! Megírták a tévébe'! Meg csoport is van, ahol megdönthetetlen bizonyítékokkal támasztják alá, hogy egy robot! Ne legyetek már hülyék emberek! Hogy tudna már egy robot pénzet osztani? Nézz rá! Tipikus élő szövet a fémházon! A kezén már ki is jött!

 

Szólj hozzá!
2020. december 12. 07:25 - Komám

Elvitték Gödényt, avagy agyhalottak diszkrét bálja

Reggel ránéztem a Facebookra, ahol szembe jött velem a 24.hu cikke. Ezzel a képpel. A cikket elolvasva pár dolgot képes vagyok összefüggéseiben látni, ez azonban nem mondható el a cikk alatt kommentelők többségéről.

Nagyon soka a "pártállami diktatúra" bosszújára gyanakodnak, amiért a hős gyógyszerész hangoztatni merte a hivatalos állásponttól eltérő véleményét. Sőt, olyan is akad, aki utcára vonulna. Ezért az emberért...

Tudjátok, az egyik szomszédom ápolónő Nyíregyházán. Ha ő azt mondja, hogy a halottakat naponta többször szállítják el a Covidosoknak kialakított osztályról, hamarabb elhiszem, mint Kamupárt György légből kapott ostobaságait. Nem mindenki van ezzel így!

Madonna Love szerint:

"Aki beoltatja magát az meg is érdemli, hogy beledögöljön, de sajnos nagy az Isten állatkertje! Amúgy hallott róla, hogy a közvéleménykutatások alapján Magyarországon jelenleg a lakosság 17%-a akarja beoltatni magát? Vajon miért? Azért mert a normális emberek nem akarnak kisérleti nyulak lenni!"

"Több állam már jóvá hagyta a védőoltásokat!
Nagyon érdekes fordulat a svájciaknál!
Minden állam azt állítja, hogy felkészültek a védőoltásokra, eddig Svájc is úgy nyilatkozott, hogy természetesen ők is nyitottak a védőoltásokra és ők is kötelezően akarják ezt mindenkinek beadni. Az elmúlt két hétben sok olyan dolog történt a nyugati államokban, amely alapjaiban rengette meg a világjárvány valósságát. A legnagyobb a portugál legfelsőbb bíróság ítélete volt, amely azt mondja ki, hogy a PCR teszt önmagában nem bizonyítja a fertőzést és 97%-ban hamis eredményt produkál. Ennek az ítéletnek a hatására többen emelték fel a hangjukat, hogy becsapják őket, lásd a párizsi, londoni és a dán nagy tüntetéseket. Most már Svájc nem fogadja el a védőoltásokat és többpontos kérdéseket tettek fel a gyártóknak, amelyekre még nem érkezett válasz.
Thomas Häusler azt mondta, ha zöld utat is kap az oltás, akkor is csak próba oltások után fogják eldönteni, hogy elsőként kiket oltsanak be a szérummal. Az egyik fő aggodalma az, hogy nem biztos, hogy a fiatalabbaknál ugyanazt a hatást váltja ki az oltás, mint az öregeknél. Lehet, hogy csak az időseket oltják be és a fiatalokat nem.
Egyenlőre nem kapott zöld utat a szérum Svájcban, nem úgy, mint Magyarországon, ahol nem ismerik és nem publikálják az orosz vakcina hatását. Ez meggondolatlanság!
Svájc miért tesz óvintézkedéseket, ha a vakcina elkészült és biztonságos?
Forrás:
SRF CH
Aa"
Mert ugye nehogy ne legyen már egy valami barom oldalról összeszedett jól alátámasztott infó a vakcina káros hatásairól...
De Madonna Love nagyon aktív:
"Mit vársz egy diktatúrában? Az van most itt mint anno Romániában volt, tudjuk mi lett a vége! Remélem minél hamarabb eljön az az idő!"
"Talán nem kellett volna! Most fog megmozdulni az ország." - vélekedik Szilvia
"Semmivel nem tudja igazolni sem a kormány sem a hazug médiapropaganda sem a betegségügy sehol a járvány létezését. Az ellenkezőjét már igen. Az adatok és a tények magukért beszélnek. De nemsokára úgyis fény derül mindenre. Arra is hogy miért kell hatalmi erőszakkal fenntartani a járvány látszatát ilyen sokáig. Sokaknak nagy meglepetést okoz majd.☺" - jósolja Sarolta.
Persze emellett megy az agyhalottozás, birkázás, fideszesezés ahogy kell.
De mit gondolok én?
Balázzsal értek egyet:
"Hogy nincs gravitáció vagy lapos a föld vagy nincs járvány, az nem vélemény, hanem középkori sötétség és csalás, a btk alapján pedig a járvány elleni védekezés akadályozása.
Ezenkívül költségvetési csalást követett el és valótlan információkat terjesztett az úgynevezett termékeiről. Emberek életét, egészségét veszélyeztette. Egyenként is fajsúlyos bűncselekmény, így együtt pedig halmazat."
"Végül is "csak" 70 millió fertőzött és közel 1,6 millió halálos áldozat világszerte. És a rengeteg szövődmény, a lebetegedett vagy szintén meghalt orvosok, nővérek.
Ha ön így beszél a családtagjainkról, halottainkról, akkor vagy a szellemi színvonala problémás vagy tudatosan hazudik, mesteréhez híven. Netán pszichopata, érzelmek nélkül."
"Hát persze, több százezer orvos meg kutató is átvehető ugye? Csak ön nem aki mindenfajta végzettség nélkül ért hozzá. � Nos, amit a halottainkról összehord azért szégyellje magát."
Persze, Saroltát és Madonnát nem lehet meggyőzni, hiszen ők az Élet Iskolájában és a .info végű oldalakról szívták magukba a bölcsességet.
Az mit sem számít, hogy egy parlamenti képviselő tett feljelentést, és ez gyorsította fel az eseményeket, nem pedig valaki az Andrássy út 60 pincéjében, szovjet cigaretta füstjébe burkolózva elküldte a lefüggönyözött Volgát. Emberek ezrei haltak meg az országban egy év alatt egyetlen betegség következtében. Lehet, hogy ez sokaknak nem nagy szám. Addig, amíg nem a saját anyjuk, apjuk, barátjuk, vagy valamelyik másik szerettük lesz az áldozat.
A szomorú az, hogy az óvodában és az orvosnál is egyre több embert látok az orra, vagy az álla alá húzni a maszkot. Rászólni pedig nem érdemes, mert neki is vannak jogai és különben is.
Én, birka, csak jobban felhúzom a saját maszkom és arrébb megyek egy métert. Mert nekem ehhez van jogom.

 

154 komment
2020. december 06. 19:07 - Komám

Az igazi férfi

Ha van gyereked, és elérte, vagy túl van az óvodás koron, akkor ismered a Maszkabált. A fiammal jó sokat tudtunk belőle és a Skót részénél elég konkrét feltételeket határoz meg az igazi férfira vonatkozóan: dudán játszik, vörös szakálla messzire látszik, mindig zord és szoknyát hord. De vajon milyen a valóságban az igazi férfi? És én az vagyok-e?

Egyáltalán milyen nézőpontból kell ehhez a kérdéshez közelíteni? Milyen az igazi férfi a nőnek? Egy másik férfinak? Egy gyereknek? A feministáknak? A liberálisoknak? A szélsőjobbnak? A melegeknek? Magamnak?

A mai kultúrális közegben nehezebb és könnyebb is megtalálni a választ erre a bonyolult kérdésre. Manapságvan viszonyítási alapunk, hiszen jól tudjuk, a régi időkben milyen volt egy igazi férfi: Van legalább egy fia, képes megsemmisíteni az ellenséget, hisz Istenben és gondoskodik a családjáról. Egyszerű. Dolgozd végig az életed, szeresd a családod, a hazád és ha végére érsz földi életednek, irány a Mennyország. Ha nem ilyen vagy, nem vagy férfi és nem vagy méltó a társadalom tiszteletére.

Munkácsy, a "vad magyar", az egyik nagy kedvencem, eszerint nem volt az. Igaz, hogy elájultak a festményei láttán, de amennyire én tudom nem volt gyereke és nem vett részt egyetlen háborúban sem. Mégis, elég ránézni és babonás rajongás fog el minket a torzomborz szakálla és a kemény tekintete láttán.

Ma, úgy lehetsz férfi, ahogy akarsz. Lehetsz affektáló divatdiktátor, bokanadrágos zenész, könnyes szemű szépfiú, MMA harcos, senki nem fog megvetni. Legalábbis szemtől szemben. Ha Munkácsy megjelenne Budapesten, igencsak összevonná a szemöldökét és kiosztana egy-két pofont a hipsztereknek, akik kiröhögnék. mert kétségem sincs affelől, hogy a régi idők élre vasalt úriembere csak megvetéssel találkozna. Boomer lenne, aki semmit sem tud a haladásról és képtelen a fejlődésre. Ugyan, kit érdekel a hazaszeretet, amikor a Fortnite-on új event jön és a Minecraftban akár CR7 házát is megépítheted?

A gyerek Einstein vajon a Facebook hírfolyamot görgetné ahelyett, hogy fizikai anomáliákat oldana meg? Képes lenne leküzdeni a tömeg viselkedésének gravitációját, és valami nagyszerűt alkotni? Tudnánk ma a fekete lyukakról? A fénysebességről?  A relatívitás elméletről? Vagy csak egy átlagos tanácstalan tinédzser lenne, aki nem tudja eldönteni, hogy akar-e állást egyáltalán, ha kilép a naaaagybetűs életbe?

Nem vagyok sem Munkácsy, sem Einstein. Egyre inkább blogger vagyok. De ugyanakkor utódokat nemzett hímnemű is, aki felelősséggel tartozik a következő generációért. Azt hiszem, ezzel meg is találtam a választ a nagy kérdésre a saját valóságomban. Lehetek szentimentális, és sírhatok az Armageddonon, mikor Bruce Willis aktiválja az atombombát, küszködhetek kétkezi munkásként, bosszankodhatok a rendetlenség miatt. Lehetek katona, tűzoltó, vagy orvos, egy gyerekes, hétgyerekes családapa, vagy friss házas. Programozó, repülőgép-szerelő, vagy asztalos.

Egy feladatom van. Ez tesz férfivé: Jobbá kell tennem a világot!

Akár a Mennyei királyság kovácsának ajtaja fölé, nekem a homlokom belső oldalába kell belevésnem a kérdést:

"Férfi-e az, ki nem teszi jobbá a világot?"

Mert igaz a mondás. Mi vagyunk a fiaink felnőttkori tükörképei és a lányaink első szerelmei.
Le kell győnünk, oda kell adnunk magunkat a következő generációnak, példát mutatva és irányítva.
Nem mindig használ a kérés, egy férfinak néha parancsolnia és büntetnie kell.
Szentségtörés, de olyanná kell válnunk, mint az Isten. Igazságosnak és szigorúnak kell lennünk, de csakis a szeretet útján.

Dolgoznunk kell. A saját kis közegünket kell jobbá tennünk, hogy a gyerekek, akik felnőnek olyan értékrenddel élhessenek a repülő autók, a teleportálógépek, az organikus művégtagok és a csillagközi utazás évszázadaiban, amit nem tud kikezdeni sem a tudomány, sem az érzékelésen túli világ sötét erői. 

Ha jól csináljuk, a lányaink olyan férfiakat akarnak majd választani, akik jobbá tették és megmentették a világot. A fiaink pedig olyan nőket keresnek majd, akik igazi nőként fogadják el a nekik kijáró tiszteletet és méltó társai lehetnek egymásnak.

Tudom, kicsit megfoghatatlan, kicsit szabópéteres volt mindez. De a mögöttes tartalom megtölti majd ezt a blogot. Ha akarsz, velem tarthatsz. Ha nem, a te döntésed. Végül is, olyan színesen szép a világ, ahogy van.

Szólj hozzá!
2020. december 06. 18:15 - Komám

A Facebook legalja

Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy mennyi IGAZI agyatlan ember tobzódik az interneten. Tudom, hogy volt egy cikk az agyhalottozásról, de ezúttal a valódi műveletlen és talán reményveszettségükben minden baromságnak bedőlő emberekről lesz szó.

A lényeg: több adás-vételi csoportban is benne vagyok, ugye, én is, akárcsak bárki más, szeretném eladni a megunt, feleslegessé vált cuccaimat, azonban azt kell tapasztalnom, hogy MINDEN ilyen csoportban gyakran felbukkam Nótár Mary, Sebestyén Balázs, legutóbb pedig Kis Grofó és tutira pénzt oszt azért, mert kommentben beírsz egy betűt, ami szerinted a helyes megoldás egy primitív kérdésre. Ugye, milyen hihető?

Ülsz otthon, talán éppen azon morfondírozol, hogy még csak 6-a van és négy nap van még fizetésig, vagy segélyig és erre BUMMM!!! Egyszer csak ott a megoldás. Beírod, hogy Cé, vagy Bé, vagy Á és máris kapsz ötszázcsillió eurót, vége a nyomorgásnak, végre megveheted az ülőgarnitúrát a nappaliba, meg a lamináltat is le lehet rakatni. Hát ezt a mázlit!

Tényleg ennyire el vagyunk kerserdve?
Tényleg ennyire nincs kontroll?
Tényleg erre kell használni a moderni technikát?

Most komolyan? Itt tartunk? Nem tudom felrakni a dolgaimat egy csoportba, mert agyfaszt kapok az ilyen hülyeségektől? Nincsenek ezeknek az oldalaknak moderátorai? Nincs élő ember, aki ezeket szűrné? Én egy tuti állást tudnék Radics Petinek, ha tényleg abbahagyná a videózást és a kiégését is hamar meggyógyíthatná.

Kapna egy bazi nagy szívlapátot és azokat, akik ezeket a fos értelmetlenséget osztogatják, csak csapja pofán úgy félerővel. Hátha segítene.

Na csináltam egy csoportot, ahol ez nem lesz. A neve: Országos adok-veszek - Baromságok nélkül. Ha beindul, garantálom itt nem lesz ilyesmi.

Béke!

Szólj hozzá!
2020. december 04. 18:40 - Komám

Szájer kismadár!

Csak úgy eszembe jutott: a választások előtt Terry és Amanda olyan elszántan bizonygatták, hogy Vona Gábor meleg. Nincs most senki, aki Eresz Józseffel kapcsolatban hasonló nyilatkozatot tudna tenni?
Persze csakis a hiteles tájékoztatás jegyében!

Mert az milyen már, hogy a magyar nemzethy kereszténység védelmezőit a saját báránykájuk hobbiszintű kicsapongásai nem zavarták? Holott ezt főbenjáró bűnként jelenítették meg a választások alatt a kormányközeli médiumok.

Az belefér?

Tudom, utólag mindenki lehet jós, de amikor lelki terhek súlyától megfáradva valaki visszavonul egy jó zsíros állástól, azért az kicsit sem volt átlátszó a tanácsadók szerint?

Magam előtt látom a jelenetet, ahogy Joci bekaksizva hallgatja az észosztó mindentelitézőt és kitalálják ezt a hihető indokot. Há', mi mást, mint a lelki terhet, nem? Hát ebbe bárki belerokkanna!

Az meg, hogy pont egy botrányba fulladt orgián vett részt előtte, teeeljesen véletlen!

Há' nem? DE!

Hát, ezért vagyok én semleges a magyar politika homokozójában...

Vagy mi.

Szólj hozzá!
2020. november 30. 18:08 - Komám

Élet a bolygónkon (SPOILER ALERT!)

Tegnap sikerült végére érnem David Attenborough legújabb és talán utolsó filmjének; az A life on our planet végén vegyes érzelmekkel keltem fel a doboz elől. Az angol tanúvallomása felkavart és elgondolkodtatott.

A film gyönyörű. Fájdalmas látni, hogy rövidke életünkben mennyi mindenről lemaradunk a hétköznapi gondok közepette. A bolygónkon annyi csoda található, aminek mi egy százalékával sem fogunk találkozni. Soha.
A sarki jégtakaró, a trópusok, sivatagok élővilága olyan sokszínű, amit mi itt, Európa közepén el sem tudunk képzelni. Persze büszkék lehetünk mindarra, ami a Kárpátok rejtekében a mienk maradt, de egyre inkább rá kell jönnöm, az a kevés, amit tudok a világról, olyan, mintha egy festmény egyik sarkát látnám, miközben megöregszem és a világ elrobog mellettem.
Ez a sors vár a gyerekeimre is. Illetve ez várna, ha lenne még a jövőben ez az Édenkert és nem pusztítanánk el módszeresen, a pillanatnyi haszon reményében, elhitetve magunkkal, hogy ez a kényelem ingyen van és jár nekünk, ráadásul mindig és azonnal. Attenborough szemléletes példákkal alátámasztva jósolja meg a szomorú jövőt. A korallok pusztulását, az erdők és sarki jég eltűnését, az óceánok savasodását. Úgy véli, ha nem változtatunk, 2100-ra nem marad választásunk, a kihalásunk elkerülhetetlen. A természet bosszút áll magáért és megszabadul tőlünk.

Itt tartunk most:

  • A halállomány 30 százalékát kritikus szintig túlhalásztuk.
  • Évente 15 milliárd fát vágunk ki.
  • A gátak, a szennyezés és a tavakból, folyókból elveszett víz több mint 80 százalékkal csökkentette az édesvízi populációk méretét.
  • A Föld termékeny területeinek fele ma már mezőgazdasági terület.
  • A bolygó madárállományának 70 százaléka haszonállatként van tartva, a többségük baromfi.
  • A földi emlősök összsúlyának több mint harmadát az ember teszi ki, míg 60 százalékát fogyasztásra tenyésztett állatok. Az összes többi fajra, az egerektől a bálnákig 4 százalék jut.

Ha belegondolok, hogy az unokáimnak Mad Max világában kell boldogulniuk, hát... nem örülök túlságosan. Ki akalná a Poklot saját leszármazottainak?
Mégis; hogyan mondhatnánk le a sok kényelmi eszközről? Autóról, mobiltelefonról, internetről, légkindiról? Járjuk csikósgatyában, biciklivel, lakjunk füldbe vájt viskókban?

Az angol természetbarátnak kész válasza van. Vállaljunk kevesebb gyereket. Logikája szerint az emberiség hamarosan eléri a népessége határát, és nem növekszik tovább, az erőforrások éppen csak fedezik a megmaradásunkat.
Azt szeretné, ha az emberek kisebb területen gazdálkodnának, logikusabban és környezetbarát módon termelnének energiát, felhasználva a megújuló forrásokat, napot, szelet, geotermikus forrásokat.
Na és persze fejezzük be a húsevést!

Itt volt az első pont, ahol azt gondoltam - Attenborough túl naív.

A fogazatunk alapján mi mindenevők vagyunk. A majmok mindenevők. Így táplálkozunk évmilliók óta. Hogyan lehetne azt kérni, hogy hagyjuk abba a húsevést és táplálkozzunk vegánként egyik napról a másikra? Tudom, divatos most ez a szubkultúra, de én el sem tudom képzelni, hogy csak zöldségvéláket, gyümölcsöket és gabonákat fogyasszak. Vagyis növényeket. 
Biztosan eljönne az a pont, amikor nem pusztulnék el a mardosó éhségtől és a szervezetem hozzászokna az új rendszerhez. De egyszerűen nem érzem normálisnak.

A népesedés. Vajon az angol úriember tisztában van a nyugati civilizáció életfájának alakjábal? A harmadik világbeli országokéval? Azonnal dühös leszek, amikor valaki a gazdagokat okolja a szegények nyomoráért. 
Valaki egyszer azt mondta: ha a világ összes vagyonát szétosztanánk egyenlő részletekben a világ minden lakosa között, egy éven belül a mai állapotokkal találkoznánk. Minden ember más, másféle ismeretekkel, képességekkel és vágyakkal.
Nem lehet tehát azt mondani: ne vállalj gyereket. Az az ember, aki még csak nem is hallott a családtervezésről, értetlenül fog állni a kérés előtt és ugyanúgy gyereket fog csinálni a fekete afrikai nyomorba, mint előtte. A londoni dékánnak ugyanúgy nem lesz gyerekre igénye, mint korábban. A dórok az új vasfegyvereikkel megdöntötték a homéroszi görög világot és új kultúrát hoztak létre.
Ha mi elfogyunk, jönnek új népek, új kultúrákkal és folytatják azt, amit tőlünk megtanultak. Első kézből tudom: a rosszat mindig könnyebb megtanulni.
Az emberiség létszáma tehát nem csökkenthető logikus döntésekkel.

Jól hangzik a fenntartható erőforrás utópiája. Kecsegtető a mindenki számára elérhető gazdagság. De az ember nem gép, amit beprogramozunk és azt teszi, ami a helyes. Az embert érzelmek irányítják.

De vannak jó ötletek is. Halászásmentes zónák az óceánokban, holland mintájú zöldségtermesztés, erdősítés. Megvalósítható dolgok. De ott van még az emberi elme képessége arra, hogy a technika segítségével tehermentesítse a természetet. Ma már nem álom a műanyaggal táplálkozó mikroorganizmus, a tengert megtisztító kordon, és mennyi minden van még azokban a hatalmas koponyákban, amelyek gazdái fáradhatatlanul és ismeretlenül dolgoznak azért, hogy az utolsó pillanatban elkerülhessük a katasztrófát!

Hát, ezek jártak a fejemben a film alatt és után.

ÉN, eldöntöttem, változtatni fogok. Kimegyünk a világba és igyekszünk megismerni.
A kertben sok élelmiszert meg lehet termelni, az ételeket egészségesebben is el lehet készíteni.
A minimalizmus egyébként is jó ideje tetszik. Újra hozzálátok, hogy egyszerűbben próbáljak boldog lenni.

Mert akárcsak David Attenborough, én is naív és idealista vagyok.

Jobb apa akarok lenni. A gyermekeim jövőjéért. Erről szól ez a blog.

2 komment
2020. november 29. 14:31 - Komám

Morfondír - Agyhalottak...agyhalottak mindenhol...

Miért van az, hogy bármilyen témában, ha szembetalálkozunk a miénktől eltérő véleménnyel, állásponttal, állítással, akkor azonnal mindenhol csak agyhalottakat látunk és az objektívitástól olyan messzire kerülünk, hogy nem vagyunk többé képesek az értelmes vitára?

A Facebook a legjobb indikátor, ha embereket akarunk szembeállítani és vitákat generálni. Legyen szó a pelenkázásról, kertápolásról, politikáról, irodalomról, vallásról, vagy fociról, mindig van, akinél ott van a Bölcsek Köve. Sőt egyszerre tőbb ember zsebében lapul, és még véletlenül sem ugyanazon az oldalon.

Hamar agyhalottá válik az, aki nem ért velem egyet, hogy lehet valaki ennyire idióta, hogy nem látja a fától az erdőt, és különben is, miért kezd el azonnal személyeskedni a hülyéje?

Hát de nem?

Nincs igazam?

Dehogynincs.

Néha dilemmázok, hogy én akkor most okosabb vagyok, vagy sem? Mert ugye, valaki azt is megosztotta, hogy az igazán okos emberek kivonják magukat a mindent jobban tudók harcából, és inkább bölcsen kételkednek. De mi van akkor, ha én így akarok okosnak LÁTSZANI?

Nem egyszerű manapság átlagembernek maradni.

Szólj hozzá!
Apa segít apáknak
süti beállítások módosítása