Apa segít apáknak

2020. december 12. 07:25 - Komám

Elvitték Gödényt, avagy agyhalottak diszkrét bálja

Reggel ránéztem a Facebookra, ahol szembe jött velem a 24.hu cikke. Ezzel a képpel. A cikket elolvasva pár dolgot képes vagyok összefüggéseiben látni, ez azonban nem mondható el a cikk alatt kommentelők többségéről.

Nagyon soka a "pártállami diktatúra" bosszújára gyanakodnak, amiért a hős gyógyszerész hangoztatni merte a hivatalos állásponttól eltérő véleményét. Sőt, olyan is akad, aki utcára vonulna. Ezért az emberért...

Tudjátok, az egyik szomszédom ápolónő Nyíregyházán. Ha ő azt mondja, hogy a halottakat naponta többször szállítják el a Covidosoknak kialakított osztályról, hamarabb elhiszem, mint Kamupárt György légből kapott ostobaságait. Nem mindenki van ezzel így!

Madonna Love szerint:

"Aki beoltatja magát az meg is érdemli, hogy beledögöljön, de sajnos nagy az Isten állatkertje! Amúgy hallott róla, hogy a közvéleménykutatások alapján Magyarországon jelenleg a lakosság 17%-a akarja beoltatni magát? Vajon miért? Azért mert a normális emberek nem akarnak kisérleti nyulak lenni!"

"Több állam már jóvá hagyta a védőoltásokat!
Nagyon érdekes fordulat a svájciaknál!
Minden állam azt állítja, hogy felkészültek a védőoltásokra, eddig Svájc is úgy nyilatkozott, hogy természetesen ők is nyitottak a védőoltásokra és ők is kötelezően akarják ezt mindenkinek beadni. Az elmúlt két hétben sok olyan dolog történt a nyugati államokban, amely alapjaiban rengette meg a világjárvány valósságát. A legnagyobb a portugál legfelsőbb bíróság ítélete volt, amely azt mondja ki, hogy a PCR teszt önmagában nem bizonyítja a fertőzést és 97%-ban hamis eredményt produkál. Ennek az ítéletnek a hatására többen emelték fel a hangjukat, hogy becsapják őket, lásd a párizsi, londoni és a dán nagy tüntetéseket. Most már Svájc nem fogadja el a védőoltásokat és többpontos kérdéseket tettek fel a gyártóknak, amelyekre még nem érkezett válasz.
Thomas Häusler azt mondta, ha zöld utat is kap az oltás, akkor is csak próba oltások után fogják eldönteni, hogy elsőként kiket oltsanak be a szérummal. Az egyik fő aggodalma az, hogy nem biztos, hogy a fiatalabbaknál ugyanazt a hatást váltja ki az oltás, mint az öregeknél. Lehet, hogy csak az időseket oltják be és a fiatalokat nem.
Egyenlőre nem kapott zöld utat a szérum Svájcban, nem úgy, mint Magyarországon, ahol nem ismerik és nem publikálják az orosz vakcina hatását. Ez meggondolatlanság!
Svájc miért tesz óvintézkedéseket, ha a vakcina elkészült és biztonságos?
Forrás:
SRF CH
Aa"
Mert ugye nehogy ne legyen már egy valami barom oldalról összeszedett jól alátámasztott infó a vakcina káros hatásairól...
De Madonna Love nagyon aktív:
"Mit vársz egy diktatúrában? Az van most itt mint anno Romániában volt, tudjuk mi lett a vége! Remélem minél hamarabb eljön az az idő!"
"Talán nem kellett volna! Most fog megmozdulni az ország." - vélekedik Szilvia
"Semmivel nem tudja igazolni sem a kormány sem a hazug médiapropaganda sem a betegségügy sehol a járvány létezését. Az ellenkezőjét már igen. Az adatok és a tények magukért beszélnek. De nemsokára úgyis fény derül mindenre. Arra is hogy miért kell hatalmi erőszakkal fenntartani a járvány látszatát ilyen sokáig. Sokaknak nagy meglepetést okoz majd.☺" - jósolja Sarolta.
Persze emellett megy az agyhalottozás, birkázás, fideszesezés ahogy kell.
De mit gondolok én?
Balázzsal értek egyet:
"Hogy nincs gravitáció vagy lapos a föld vagy nincs járvány, az nem vélemény, hanem középkori sötétség és csalás, a btk alapján pedig a járvány elleni védekezés akadályozása.
Ezenkívül költségvetési csalást követett el és valótlan információkat terjesztett az úgynevezett termékeiről. Emberek életét, egészségét veszélyeztette. Egyenként is fajsúlyos bűncselekmény, így együtt pedig halmazat."
"Végül is "csak" 70 millió fertőzött és közel 1,6 millió halálos áldozat világszerte. És a rengeteg szövődmény, a lebetegedett vagy szintén meghalt orvosok, nővérek.
Ha ön így beszél a családtagjainkról, halottainkról, akkor vagy a szellemi színvonala problémás vagy tudatosan hazudik, mesteréhez híven. Netán pszichopata, érzelmek nélkül."
"Hát persze, több százezer orvos meg kutató is átvehető ugye? Csak ön nem aki mindenfajta végzettség nélkül ért hozzá. � Nos, amit a halottainkról összehord azért szégyellje magát."
Persze, Saroltát és Madonnát nem lehet meggyőzni, hiszen ők az Élet Iskolájában és a .info végű oldalakról szívták magukba a bölcsességet.
Az mit sem számít, hogy egy parlamenti képviselő tett feljelentést, és ez gyorsította fel az eseményeket, nem pedig valaki az Andrássy út 60 pincéjében, szovjet cigaretta füstjébe burkolózva elküldte a lefüggönyözött Volgát. Emberek ezrei haltak meg az országban egy év alatt egyetlen betegség következtében. Lehet, hogy ez sokaknak nem nagy szám. Addig, amíg nem a saját anyjuk, apjuk, barátjuk, vagy valamelyik másik szerettük lesz az áldozat.
A szomorú az, hogy az óvodában és az orvosnál is egyre több embert látok az orra, vagy az álla alá húzni a maszkot. Rászólni pedig nem érdemes, mert neki is vannak jogai és különben is.
Én, birka, csak jobban felhúzom a saját maszkom és arrébb megyek egy métert. Mert nekem ehhez van jogom.

 

154 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apucisporol.blog.hu/api/trackback/id/tr7816329346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.12. 19:57:01

@Buchhalter: Egyelőre te vagy aki nem tudod mi a pandémia definíciója és ökörségeket írtál róla.

Buchhalter 2020.12.12. 20:05:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: kedves ÖKÖR ÚR, mindenki magából indul ki.További jó ökörködést.

Komám 2020.12.12. 20:06:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Valami celeb a blogkommentelő univerzumban? Elég szánalmas.

Buchhalter 2020.12.12. 20:08:43

@orient: Úgy írsz rólam,mintha ismernél. Messze vagyok az agresszív viselkedéstől, de lelked rajta. Na zárom a vitát: a pandémia szerintem nem az, ami most van,főleg hogy szinte mindenki félreinformál . Gődényt meg ezek alapján megilleti a büntetlen szólásszabadság. Majd az utókor pár évtized múlva megítéli kinek volt igaza.

orient 2020.12.12. 20:12:36

@Buchhalter: na esert sajnalom agressziven veszel mas velemenyt mert sok mindennel amit irsz egyetertek. Kezdve azzal, hogy szolasszabadsag mindenkit megillet akkor is ha nem ertek vele egyett.

En velemenyem szerint pandemia van mert vilagszinten egy virus tomegeket fertoz es ez kimeriti a pandemia fogalmat nalam. Azonban mennyire sulyos a pandemia az egy masik tortenet.

Buchhalter 2020.12.12. 20:26:54

@orient: különben a covidot egy szóval se tagadtam,de Gödény se. Engem az egészben az zavar,hogy nincsenek konkrétumok és most meg nyomják az oltást ,amihez elvileg 5 év klinikai tesztelés kell.Akkor most már tényleg,hol az igazság? Tudod mit legyen BÉKE! Ha megbántottalak elnézést.

Luighi 2020.12.12. 20:36:03

Az a baj NINCS szólás és véleményszabadság! Az egész a szájzár törvénnyel kezdődött a tudjukkik miatt!
Nem lesz ennek se jó vége! :-(((

kvadrillio 2020.12.12. 20:46:03

Amerikában a VÉSZHELYZET-------RE trkinterttel felgyorsítottáka vakcina engedélxezését....

USA: december 11-én kezdődhet a koronavírus-oltás
Írta: Németh Árpád & Bozsik Dániel, Pálfi Rita, Zsíros Sándor • A legfrissebb fejlemények: 23/11/2020
A Pfizer-vakcina tesztje (archív)
A Pfizer-vakcina tesztje (archív) - Szerzői jogok Courtesy of University of Maryland School of Medicine via AP

Az első amerikait akár már december 11-én beolthatják koronavírus ellen. A Pfizer/BioNTech vakcina engedélyezését jóváhagyó amerikai gyógyszerhatóság december 10-én mérlegeli az oltás hatékonyságát és biztonságosságát. Az engedély kiadása után 24 órával a vakcina már megérkezhet az oltási helyszínekre – erősítette meg Dr. Moncef Slaoui, a kormányzat járványkezelési illetékese.

Az Egyesült Államok a járvány által leginkább sújtott ország. Eddig több mint 12 millió fertőzöttet regisztráltak, a fertőzés szövődményei következtében pedig 255 ezren haltak meg.

A Pfizer/BioNTech vakcina hatékonysága 95%-os. A Pfizer becslése szerint az év végéig 50 millió dózis készülhet el belőle. A védőoltásból két adag szükséges egy személy védettségének eléréséhez, vagyis az év végéig elkészülő 50 millió dózis 25 millió ember beoltására elegendő.

A vakcina elkészült mennyiségét az amerikai tagállamok népességi aránya alapján fogják szétosztani.

A beoltandó személyek elsőbbségi listáját a tagállamok határozzák meg saját hatáskörükben. A javaslat alapján prioritást kellene élveznie a fertőzés kockázatának leginkább kitett személyeknek: az egészségügyi dolgozóknak és az időseknek.

A Pfizer/BioNTech november 20-án folyamodott a gyorsított engedély kiadásáért. Heteken belül várható, hogy a Moderna is kérvényezi majd az általa kifejlesztett vakcina engedélyezését. A klinikai vizsgálatok szerint a Moderna oltásának hatékonysága közel 95%-os.

Ilyen hatékonyságú vakcinákkal 2021 májusában el lehet érni a tényleges nyájimmunitást, amennyiben az amerikai lakosság legalább 70%-a beoltatja magát a koronavírus ellen – hangoztatta Dr. Slaoui.

Ezt a nézetét osztja Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője, aki a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a nyájimmunitás jövőre „viszonylag gyorsan” elérhető, amennyiben kellő számú ember oltatja be magát.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi a védőoltás hatékonyságának tartama.
Összehangolt engedélyezés az USA-ban és az EU-ban

kvadrillio 2020.12.12. 21:09:35

NNNA..., KIJAZA BAROMKA, AKI FÉL A ZOROSZ VAKCINÁTÓL ?????

Így lehet még hatékonyabb az orosz és a brit vakcina
2020. 12. 11. - 16:51
szerző: hirado.hu

Főoldal / Koronavírus

Brit és orosz tudósok arra készülnek, hogy egyesítik az Oxfordi Egyetem és AstraZeneca által kifejlesztett, valamint az orosz Szputnyik–V koronavírus-vakcinát. Abban bíznak, hogy a hasonlóan működő két oltóanyag elegyítésével a szervezet jobban védekezhet a koronavírus ellen – számolt be a BBC World honlapja.

A teszteléseket Oroszországban végezik majd el, kizárólag felnőttekkel, de egyelőre nem világos, hogy hány ember részvételével – írta a BBC World honlapja.

Az Oxfordi Egyetem nemrég arról számolt be, hogy az AstraZeneca gyógyszeripari vállalattal együtt kifejlesztett vakcinája biztonságos és hatékony volt az emberi tesztelések során. A kutatók jelenleg is gyűjtik ad adatokat az oltás hatékonyságáról az idősebb korosztályban, miközben a brit gyógyszerszabályozó testület, az MHRA jóváhagyására várnak.

Az AstraZeneca az adenovírus-vakcinák kombinációit kutatja, hogy megtudják, vajon a kevert oltóanyag jobb immunválaszhoz, hatékonyabb védelemhez vezet-e.

Az oltások kombinálása ugyanis a tapasztalatok szerint hosszabb ideig tartó immunitást nyújt a vírussal szemben.

A kutatók szerint az Oxford és a Szputnyik–V vakcinák elegyítése több szempontból is előnyös lehet. Mindkettő ártalmatlan vírusokat használ arra, hogy a vakcina hatóanyagát (a koronavírus genetikai kódjának egy részét) a szervezetbe juttassa.

Ennél a módszernél az jelenti a kockázatot, hogy a szervezet immunissá válhat a „víruspostással” szemben, ami gyengítheti a második oltás hatékonyságát.

A brit kutatók szerint ez a magyarázat arra, hogy miért ért el jobb eredményt az oxfordi vakcina akkor, amikor egy tesztalany fél adagot, majd egy teljes adagot kapott belőle, szemben azzal, amikor két teljes adagot adtak be neki.

A címlapfotó illusztráció.

kvadrillio 2020.12.12. 21:27:46

A brit hatóságok nem ajánlják a Pfizer vakcináját a súlyos allergiával rendelkezőknek
-na-
-na-
követés
2020.12.10. 06:33

Az Egyesült Királyság gyógyszerfelügyelete, az MHRA nem ajánlja a Pfizer-BioNTech vakcináját azoknak, akiknek korábban már volt súlyos allergiás reakciójuk gyógyszerre, oltásra vagy ételre – írja a CNN.

Szerdán, a vakcina beadásának első napján a vakcina két beoltott egészségügyi dolgozónál is erős allergiás reakciót váltott ki. A két dolgozót már kezelték és jól vannak.

Peter Openshaw, a londoni Imperial College immunológusa a CNN-nek azt nyilatkozta, az eset azt mutatja, hogy jól működik a felügyeleti rendszer, hiszen hamar tudomást szereztek az allergiás reakcióról és azonnal cselekedtek is az ügyben. ......

11110000 2020.12.12. 22:05:16

Hát az írásodat elnézve az agyhalottak bálján azért te valamiféle vezértáncos lehetsz.

cardiobascuralis 2020.12.12. 22:09:57

@Buchhalter:
Ekkora fertőzöttségi és halálozási aránya még a pestisnek meg a spanyolnáthának meg a világ eddig egyetlen járványának sem volt, te elmebeteg barom.
A hozzád hasonló faszokat is be kéne börtönözni rémhírterjesztésért. Lehetőleg covid-fertőzöttekkel egy cellába.

cardiobascuralis 2020.12.12. 22:11:19

@Buchhalter:
Ekkora fertőzöttségi és halálozási aránya még a pestisnek meg a spanyolnáthának meg a világ eddig egyetlen járványának sem volt, te elmebeteg barom.
A hozzád hasonló faszokat is be kéne börtönözni rémhírterjesztésért. Lehetőleg covid-fertőzöttekkel egy cellába.

A diplomái csak arra bizonyítékok, hogy valaha értelmes emberből is lehet egy idő után elmebeteg. Ne vedd magadra, te mindig is elmebeteg voltál, születetten.

cardiobascuralis 2020.12.12. 22:13:59

@errorológus:
Aki szerint nincs gravitáció, azt ki kell baszni a 10. emeletről.
Hiszen úgysincs gravitáció, mi baja lehet?

A laposföld-emléletbe csak igen szélsőséges esetben hal bele valaki.
A vírustagadásba ellenben akár ezrek is.

T e tényleg ennyire gondolkodásképtelen hülye segg vagy?

morph on deer 2020.12.12. 22:14:49

@Buchhalter:
“ a szólásszabadság mellett papolsz ,most meg ennek ellenkezőjeként Gödényt simán bezáratnád,mert szerinted hihető a kormánypárti sajtó csacsogása! ”

Hülyeséget beszélsz, és te is tudod.

Sehol sem írtam, hogy Gődényt bezáratnám.
Sehol sem írtam, hogy hihető a kormánypárti sajtó.

Közveszéllyel járó viselkedésre való buzdítás pedig NEM azonos a szólásszabadság gyakorlásával!

Ha a Gődény hülye otthon, családi- és baráti körben, az nem érdekel.
Ha ír egy cikket, és/vagy sajtóvitát kezdeményez, azzal a szólás- és véleményszabadsággal élés állampolgári jogát gyakorolja.

Viszont ha pandémiai idején a járványügyi intézkedések ellen uszít és szervezkedik, az konkrétan közveszély okozás, és az arra való felbujtás, aminek SEMMI KÖZE a szólásszabadsághoz!

Ezzel a felelőtlenséggel emberek megbetegedéséhez és halálához járulhat hozzá, az pedig nemhogy nem állampolgári jog, hanem egyenesen büntetendő, szerintem!

A teljesség kedvéért: szerintem a kormány dilettáns módon kezeli a járványt, és annak következményeit, tehát eszemben sincs mellettük érvelni!

Csak éppen tudom, hogy mivel jár az, amikor valaki elkapja ezt a redvát, csak mert vannak felelőtlen gyökerek, akik nem tartják be az elemi szabályokat sem!

cardiobascuralis 2020.12.12. 22:16:26

@lac1:
Pláne egy olyannak, aki mindig részegen borotválkozik, és mindig elbassza, és a hajat borotválja le a szakálla helyett.
Elég ránézni a fejére.

cardiobascuralis 2020.12.12. 22:20:12

@shitgun:
Aki a szólásszabadságról papol, attól csak annyit kell megkérdezni, hogy akkor ugye holokauszt sem volt?

Merthogy a holokauszttagadásba nem hal bele senki (a vírus veszélyeinek tagadásába akár ezrek), mégis becsuknak érte.

cardiobascuralis 2020.12.12. 22:24:32

@driver70:
Neked az agyadban nyilván nem lépett fel oxigénhiány, mert ami nincs, abban nem tud fellépni.

cardiobascuralis 2020.12.12. 22:28:30

@Buchhalter:
A helyesírással neked is gondjaid vannak, szóval elég ciki pont a te részedről ezt más szemére hányni,
Csak neked a gondolkodással is, mert az sem megy, agyatlan baromka,.

Buchhalter 2020.12.12. 22:34:37

@cardiobascuralis: Hát te se vagy egy helyes író bajnok,sőt még fogalmazásból is rém gyenge vagy! Szóval anyukád agyatlan baromkának becézget.Édes! Illik is rád,de tényleg! Ráadásul nem vitázol senkivel csak ocsmánykodsz. Szerintem te primitív vagy. Szép estét.

Buchhalter 2020.12.12. 22:36:44

@morph on deer: Gödény lázít és uszít??? Te ezt honnan veszed? Te nagyon félreértelmezed a mondandóját. Meg ez a beteges pandémia imádat a részedről. Ja ,heteken belül kihalunk.Hajrá! Zárd magadra az ajtót kétszer!

kárárámaispj 2020.12.12. 23:16:48

@Buchhalter:
Azért elég fura lehet neked, hogy balos és jobbos egyaránt azt mondja, hogy hülye vagy. Ez rajtad kívül ennek a brendel szarnak sikerült elérnie.
Ha utánanézel ezeknek a nickeknek, akkor láthatod, hogy gyakorlatilag soha semmiben nem értettek még egyet. Illetve abban, hogy brendel mutarja egy ótvaros kurva, meg hogy te hülye vagy.
Tulajdonképpen megvalósítottad a pánmagyar szövetséget.

Maga a szólásszabadság szép dolog. Az, hogy olyanról pofázik, amit nem tanult, semmi köze hozzá, az viszont veszélyes. Ha valakinek van esze, és tudja, hogy nem ért valamihez, akkor abban nem foglal állást. Tehát a gyógyszerész urad buta mint a segg, mert olyan dologba ugat bele, amihez fingja nincs.

Téged, meg az egész családodat innentől pedig csak olyan orvos gyógyítson, aki "Gyógyszerészeti diplomáját 1989-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) gyógyszerésztudományi karán szerezte. Következő évben az Állatorvostudományi Egyetem gyógyszerészek számára indított állatorvosi gyógyszertani ismeretek fakultációját is sikeresen elvégezte." Ha annyira bízol a két diplomájában... Bazmeg, fel tud írni kígyónak lábsót, madaraknak fogsort...

kárárámaispj 2020.12.12. 23:19:43

@Buchhalter: "ez a beteges pandémia imádat a részedről. Ja ,heteken belül kihalunk.Hajrá!"
Nem zavar egy pillanatig sem az a 1.6 millió halott, ugye? Úgy bazmeg, hogy a fél világ le van zárva. Szerinted mégis mi lenne, ha minden úgy menne mint tavaly ilyenkor? Hány halott lenne?
Ja, és ugye nem a halottak száma a legszarabb ügy. Hanem, hogy az olimpiai bajnok 20 éves úszógyerek fél éve nem tért magához. Szerinted akkor egy magadfajta görbehátú baromnak milyen következményekkel járna a vírus?

CoolKoon 2020.12.12. 23:28:13

@ZX: "A kamupártos pénzlenyúlásnak mi a túró köze van a mostani állításaihoz?" - Leginkább az, hogy egy szélhámos. Akkor párttal csencselt, most pedig emberi életekkel, de az elv ugyanaz.

driver70 2020.12.13. 01:29:48

@cardiobascuralis: Ez nagyon hasznos hozzászólás volt, Néha gyere ki a barlangból ahová vírus elől menekültél(remélem a wc papír kitart) és nézz körül a világban. Persze a te köreidből nehéz lesz értelmes embert találni aki felnyitja a szemed

cardiobascuralis 2020.12.13. 03:55:36

@driver70:
Mondhattam volna azt is, hogy agyatlan faszkalap vagy, Buchhalter kollégáddal együtt, remekül szopjátok egymás faszát, két sík agyatlan, gondolkodásképtelen bunkó paraszt.
Jó szórakozást hozzá a továbbiakban is!

Értelmes ember? Baszd meg, te olyat egyet sem ismersz, mert akkor legalább azt elmagyarázta volna valamelyik, mekkora faszkalap vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.13. 04:56:37

@kárárámaispj: " Bazmeg, fel tud írni kígyónak lábsót, madaraknak fogsort..." - ezen beszartam, ez jó volt. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.13. 04:59:53

@Buchhalter: Te még egyetlen érvet, hivatkozást sem írtál. Csak hülyeségeket a pandémia meghatározásáról.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.13. 05:02:27

@Komám: Ez egy bolond. Itt van összegyűjtve a tevékenysége. Nagy tudósnak hiszi magát és mióta kibaszták a SZTAKI-ból, mert rájöttek hogy elmebeteg, megzakkant. A DK-ból is kihajították hasonló okok miatt.

brendel-viselt-dolgai.blog.hu/2020/10/29/brendel_matyas_garazdalkodasa#comment-form

morph on deer 2020.12.13. 08:45:51

@Buchhalter:
” Gödény lázít és uszít??? Te ezt honnan veszed? ”

Például te is itt nyomod a hülyeségeit, nem?

“Beteges pandémia imádat”?
De szép kifejezés!
Elég szétnézni a világban, okoska. Szerintem próbáld meg te is, meg fogsz lepődni, hogy milyen szorgalmasan halnak mostanság az emberek!

Biztos azért, mert Gődény-tagadók, ja!
Mindenesetre egy biztos: miattam senki nem fog megfertőződni, mert én vigyázok amennyire ez egyáltalán lehetséges, és odafigyelnek a körülöttem levőkre is, mindig és mindenhol, és ugyanerre bíztatok mindenki mást is.

Ez egy nagyon gonosz nyavalya, senkinek nem kívánom. Még ha kigyógyulsz sem garantált, hogy egyhamar egészséges leszel, ha egyáltalán, szóval én inkább védekezek tovább.
Neked meg sok szerencsét.

driver70 2020.12.13. 08:53:15

@cardiobascuralis: További jó rettegést. Szerintem ne siesd el a visszatérést a normális emberek közé.

white999 2020.12.13. 09:04:52

@Buchhalter: Mi köze az indexnek ehhez? Én az orvostudományban hiszek. Az oltásokat azért találták fel, hogy megvédjék az emberiséget pont az ilyen járványok ellen. Sokszor remekül működött himlők kanyaró stb. Ahol kretén Gödényik osztják az észt mint amerika ott sikeresen terjed a kanyaró. Persze a Gödényik mellett kell egy táptalaj ahol tud terjedni a baromság. Arról lehet vitatkozni hogy mennyire hatásos, de arról nem hogy pandémiás világjárvány van és kb ez az egyetlen esély rá, hogy megakadályozzák. Kivéve ha a természetre bízzuk és meghal mondjuk pár 100 millió ember és pár év alatt majd kialakul egyfajta immunitás. A tagadók és kretének ezt az utat követik de nekik nem kell sem telefon sem laptop és kommentelni sem szükséges, mert az sem volt a középkorban.

Szombatitamas 2020.12.13. 09:38:13

@ZX: ha annak az ellenkezőjét csak Gődény állítana, meg egyéb hozzá hasonló kétes kör, átlátható féligazságokba burkolva, akik ilyen módon szeretnének népszerűséget, követőket, pénzt keresni, akkor igen, valóban hazugságnak gondolnám, amit mond.

Göntér László 2020.12.13. 09:54:05

Azt hiszem, hogy mindenkinek mindenről van véleménye. Többnyire ezt a véleményt megtartja saját magának, vagy megosztja a barátaival, közeli ismerőseivel. Ha azonban egy hírközlő szervezet képviselője megkérdezi, hogy erről, vagy arról mi a véleménye, az már más elbírálás alá esik. Az kérdés lehet, hogy ezt a jelenséget ki, és minek minősíti. Egy biztos, ez az ember elmondta a véleményét. Más a helyzet akkor, ha a véleményalkotó felkeresi a hírközlő szervezet képviselőjét, hogy tegyék közzé az ő véleményét. Ilyenkor a hírközlő hatóság felelőssége is felvethető a vélemény megalkotója mellett. Azt, hogy Gődény letartóztatása mögött melyik szituáció fedezhető fel, nem tudom, mert az eddigi információim alapján ezt nem tudom kitalálni. Azt, hogy véleményt formál a dolgokról, helyesnek tartom. Az, hogy vírus van, elhiszem, mert mindig is volt és valószínű, mindig is lesz. Régen azt tanították, hogy "zsebkendőbe köhögj, tüsszents, ha nincs időd elővenni a zsebkendődet, tedd a bal kezedet a szád elé, így a jobbal parolázhatsz". Lehet, hogy sokan, velem együtt, megelégednének a régi módszerrel is. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó kérdésre nem kapnak semmi, vagy általuk értelmesnek tartott választ. Például: A védőruha azt sugallja, hogy az ember a fején lévő nyílásokon kívül, a teljes testén keresztül is megfertőződhet. Mi teszi hatékonnyá, a szem és fülcseppeket? Ha ezek hatóanyagai bejutnak a szervezetbe, akkor a vírust mi akadályozza meg abban, hogy ezeket az utakat válassza?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.13. 10:14:23

@Göntér László: A legvédtelenebb a tüdő, ráadásul a vírus ott rombol a legtöbbet. Egyéb kérdés? ja és a legtöbb levegő is ott cserélődik. Sikerül ezt logikailag összeraknod?

kárárámaispj 2020.12.13. 10:18:55

@Göntér László:
"egy csomó kérdésre nem kapnak semmi, vagy általuk értelmesnek tartott választ. "
Már bocs. Szóval, van egy orvos, aki mondjuk 5 évet tanul az egyetemen, aztán néhány további képzéseken vesz részt, dolgozik és tapasztalatokat szerez.
Aztán ha van egy helyzet - akármi - akkor az ő szava neked semmit nem jelent, magyarázza el neked részletesen A-z ig az egész mindenséget? Miért nem lehet elfogadni, hogy ért hozzá, és miért kell neked 100 oldalon keresztül elmagyarázni dolgokat?

Kérdésedre - A védőruha nem azt jelenti, hogy megfertőződhetsz a hasadon keresztül, hanem azt, hogy azt amikor kimész a teremből, leveszed, és lefertőtlenítik, vagy megsemmisítik. Nem viszed el a ruhádon keresztül. Egy nylon anyagot könnyebb magadra dobni, a kijáratnál meg levenni mint a bolyhos nyuszis pulóveredet fertőtleníteni.
Na, eztán - mivel a válasz újabb kérdéseket szül, el kellene magyarázni, hogy a bolyhos felületen miért tapad meg jobban a vírus aztán arra is lennének kérdéseid.
A füleden át nem lélegzel, így elég bonyolult a vírusnak bemásznia onnan a tüdődbe. De ez is felvet újabbnál újabb kérdéseket, és tényleg abból állna a világ, hogy folyamatosan neked magyaráznának.

Ma megy a bomba hatástalanítás Csepelen. Oda miért nem megy senki beleokoskodni a tűzszerészek munkájába, hogy felesleges 1 km sugarú körben leállítani mindent, elég lenne 750 méter is? Érdekes, hogy azzal nincs baj. Csak azzal, amit a világ összes orvosa mond.

ZX 2020.12.13. 10:46:25

@CoolKoon: Inkább ne menj bírónak jó? Még a végén ítélet nélkül kivégeznének valakit pedig még halálbüntetés sincs.

ZX 2020.12.13. 10:52:48

@cardiobascuralis: "Ekkora fertőzöttségi és halálozási aránya még a pestisnek meg a spanyolnáthának meg a világ eddig egyetlen járványának sem volt, te elmebeteg barom."

Van egy rossz hírem. A pestis Európa teljes lakosságának a 20%-át kiirtotta pár év alatt.

A spanyolnáthába 50 milló feletti áldozat volt, az akkor Föld lakosságának kb. 2,5%-a meghalt egyetlen év alatt.
Ebbe a vírusba 1 év alatt a Föld lakosságának a 0,18 ezreléknél is kevesebb, vagy 18 tízezrelék, 0,18% ha így jobban tetszik, vagy így 0,00018, és ennek a számnak közel a felét mindössze 3 ország adja. Tényleg ez lenne a legpusztítóbb betegség? ne röhögtess.
Tájékoztatásul közlöm, hogy HIV fertőzésbe a mai napig többen haltak meg az idén, de a közlekedési balesetben elhunytak száma is alig valamivel kevesebb. A dohányzás és alkohol miatt pedig sokszorta többen haltak meg ebben az évben mint ebben a szutyokban.
Kicsit tájékozódj mielőtt baromságokat írsz.

hayabusa 2020 2020.12.13. 11:24:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

haver, én nagyon bírlak, amiket kommentelsz, de eszt matyiellenes keresztesháborúdat nem tudom hova tenni.

kárárámaispj 2020.12.13. 11:24:50

@ZX: Az azért megvan, hogy a fél világ bezárt?

Pestis idején mit is tudtak a baktériumokról?
Spanyolnátha idején mintha egy világháború lett volna. Nem nagyon zártak le hermetikusan semmit, ugye?

Egyszerűen nem érv az a baromság, hogy valamiben többen haltak meg. Soha, ismétlem soha nem volt ilyen világméretű lezárás. A világ összes országa korlátozásokat csinál, és ennek ellenére az eü rendszerek a végét járják.

Van ajtód otthon? Amit bezársz? Honnan a francból tudod, hogy hány betöréstől óvott meg? Lehet, hogy a szánalmas putridba soha senki nem akart volna bemenni. Lehet, hogy hetente háromszor kirabolnának. A megelőzést hatékonyságát a legnehezebb bizonyítani. Mindig van egy marha, aki rámutat a kerítésre, és közli, hogy értelmetlen, mert itt nincs is migráns. Ok-okozat. Hülyeség a lezárás meg a korlátozás, hiszen csak 1.6 millió ember halt meg ebben.
A korlátozás ellenére. Érted? Ha egy sima influenzánál ugyanígy lezárnak mindent, akkor nem spanyolnátha világjárványnak hívják, hanem egy lokális betegségnek Sevilla külvárosában aminek 3 hét alatt vége.

kárárámaispj 2020.12.13. 11:26:25

@hayabusa 2020:
Én speciel nem bírom, de marhára értem, hogy miért utálja mindenki ezt a matyi nevű szardarabot.
Majd mindjárt meglátod, amikor itt lesz 400 floodolt bejegyzése, és megöl minden más kommunikációt..

Buchhalter 2020.12.13. 11:30:17

@cardiobascuralis: szerintem aki le idiótázza az embertársait nagy valószínűséggel egy retardált műveletlen bunkó lehet. Ha belenézel a tükörbe ,lehet rosszul lennél a látványtól.A spanyol nátha és a pestis ócska hasonlat. Ma se tudni az áldozatok számát, de közelében sincs a covidnak.(spanyol nátha becsült 20 és 50 millió,senki se számolta meg)Nem baj,hogy egyre többen halnak bele az ellátatlanságba és más számos betegségbe. Te észlény mindent a vezérelt hírekből szedsz és ha valaki ellent mond az szerinted barom. Szerintem te vagy ez ezzel a 0 IQ-val. Na csá.

Buchhalter 2020.12.13. 11:31:58

@morph on deer: szerintem nincsenek gyökerek,bár sokan mint te jó magad is magából indul ki. Szólás szabadság van ,te is puffoghatsz mindenféle ostobaságot,nem igaz?

Buchhalter 2020.12.13. 11:37:37

@kárárámaispj: anyáddal beszélj így te retardált seggfej.Jaj ,téged is hány fórumon küldtek már el a hülyeségeid miatt,igaz.?!Egyszer még be is vallottad,hogy az alkohol rabja vagy. A stílusodon meg is látszik. Nem görbe a hátam ,veled ellentétben sportolok. A diplomát csak azért jeleztem,mert egyese újságírók szerint nincs neki.Olvasd a Fidesz vezérelte Indexet meg a többi hulladék oldalt. Ja meghalt covidban állítólag 1,6 milió ember másik 2,5 millió meg éhen halt ,rákban még több. Ezzel kábé saját magad hülyézted le. Na csá.

Buchhalter 2020.12.13. 11:44:03

@white999: te hol olvastál a részemről olyat,hogy oltás ellenes vagyok? Gödény sem mondott ilyet. Olyat igen, hogy több év klinikai teszt kell a megfelelő oltóanyaghoz,aminek minél kevesebb káros,akár halálos mellékhatása van. A maszk szart sem ér ,a kijárási tilalom meg szintén. Ne vitatkozunk,mert nincs sok értelme.Meglehet engem győzni ,de a blogeren és még egy emberkén kívül a többség itt is egy nagy büdös bunkó megmondó ember.Csak az az igaz amit ő mond meg a mindenféle kormány pénzelte "szakértők". Te hová sorolnád magad?

boborján20 2020.12.13. 12:07:30

@Buchhalter: "A maszk szart sem ér ,a kijárási tilalom meg szintén."

ha ekkora májer vagy, akkor szerinted kínában, új-zélandon vagy tájvánon, hogy fogták meg?

hayabusa 2020 2020.12.13. 12:14:57

@kárárámaispj: aszt vágom, hogy a csutigeci az istened, de akko mit akartál mondani nekem?

kurtúrfi és brendel is utálja a nyomorult fityeszjobbágy alkatodat, erre itt mesélsz nekem?

:)))

Buchhalter 2020.12.13. 12:18:25

@boborján20: nem vagyok májer. Ez a véleményem. Indokold meg tudományos alapon, hogy az eldobható filléres maszkod mire is jó.Ja,semmire. Négy óránként dobd el.Több millió ember napikig hordja azt a szart. Egy rakás ember hiába hordta ,elkapta. A kijárási tilalom mióta érdekli a mikrobákat?! Ej komám. A halottak nagy része továbbra is 70 feletti leromlott ,gyenge immunrendszerű embertársunk. De azért te is rettegj egy sort,ha meg egy fejedre esett tégla miatt szenderülsz jobb létre, majd küldj az égi postával egy üdvözlőlapot.

boborján20 2020.12.13. 12:26:48

@Buchhalter: ki retteg, te mesüge?

ritka egy faszkalap vagy, már a határátkelőn is olvastam a nyomorult hülyeségeidet.

szedd össze magad, me egy rakás szar volt, amit előadtál itt két nap alatt.

bazdmeg, te hülyébb vagy, mint ez a szakállas tolvaj gödény, me ő legalább bezsákolt pár száz millát a kamupártja révén!:)))

Buchhalter 2020.12.13. 13:02:53

@boborján20: faszkalap, rakás szar,szakállas tolvaj ez mind te lennél boborjánka. Csak ennyire telik? Ez neked indoklás? Nézz már magadba! Te is csak höbörögsz és okádod magadból a szellemi lepratelepet. A határátkelő szintén tele van olyan retardáltakkal akiknek csak az a szentírás ,amit ő annak jónak lát. Utána meg csodálkozol ,ha szellemi végterméknek látszódol. Szerintem te lapátold össze magad a szarodból,mert ez már tényleg az intelligencia legalja ,amit ide produkálsz.

ZX 2020.12.13. 13:03:16

@kárárámaispj: igen valóban bezárt a fél világ, amiben nem értünk egyez az az, hogy indokolt volt-e ez!? Szerintem qurvára nem. Ennyi erővel minden sarkon osztogathatnának kotont vagy betilthatnák az autókat mert hiv-ben és autóbalesetben is meghalnak enbyien egy év alatt.

boborján20 2020.12.13. 13:10:24

@Buchhalter: maradjunk a tényeknél!

gödény egy moslék adócsaló geci, aki kamupártot hozott létre és nem tud/nem akar elszámolni vele.
te egy fogyatékos barom vagy, aki még magyarul se tud, de számon kéri máson!

nyomorult barom, cca. tízen elküldtek a faszba, de te tovább hajtasz az autópályán szembe, de te nem veszed észre magad!

remélem nem osztódtál, me az durva lenne az emberiségre nézve!:)))

boborján20 2020.12.13. 13:11:53

@ZX: bakker, te normális voltál! mi történt veled? kovidos lettél?

ZX 2020.12.13. 13:21:06

@boborján20: Azért mert nem ültem fel a hisztivonatra?

boborján20 2020.12.13. 13:30:29

@ZX: milyen hisztivonat? szerinted nincs pandémia?

szerintem, te kissé túl tolod a tagadást, de szíved rajta.

ja és, szerinted ez a kamupártos gödény rendben van?

Buchhalter 2020.12.13. 13:33:41

@ZX: boborjánka csak köcsögösködni tudd,vitázni nem. Hagyd el. A covid hiszti az agyára ment , mint sok itt lévőnek.

driver70 2020.12.13. 13:37:25

@boborján20: Azt ,hogy adócsaló a Kossuth rádióban hallottad?
Kicsit szűk a látóköröd +kb.4 osztályt végezték a faiskolában

boborján20 2020.12.13. 13:39:53

@Buchhalter:

rileksz nyomorult barom, me agyvérzést kapsz!:)))

driver70 2020.12.13. 13:41:01

@boborján20: Tudtad,hogy pl.Bulgária már teljesen kihalt.Mindenki meghalt csak még nem mondták az M1-en

boborján20 2020.12.13. 13:42:32

@driver70: életemben nem hallgattam a kossuthrádiót fityeszparazita.
ami meg az iskolát illeti, te még gyökérnek is kevés lennél a faiskolában:)))

egyébként, te valami talpasa vagy ennek a nyomorult gödénynek, hogy ennyire véded azt a bűnözőt?

boborján20 2020.12.13. 13:44:19

@driver70: mi bajod van? meghülyültél? vagy kovidos lettél te szerencsétlen barom?

Buchhalter 2020.12.13. 14:00:49

@boborján20: újabb emberke nem ért veled egyet,te agyhalott. Agyvérzést szerintem te fogsz kapni a sok birka gondolatod miatt. különben ha azt írják,hogy csá az nem azt jelenti,hogy vége a szájkaraténak? Szerintem téged már vertek el a való életben fizikailag is. Diszkóban ilyen szájkarate gyereket volt hogy összerugdostam. NA CSÁ!!!!

boborján20 2020.12.13. 14:05:54

@Buchhalter: szerintem te maksz a muterodat, vagy a plüsmackodat rugdostad össze, te nyomorult szájkaratés!

na tiplizzél, me má nekem kínosj, ahogy a faszerdőben futkosol tátott szájjal, te szájergyerek!:))

Buchhalter 2020.12.13. 14:56:36

@boborján20: kávézgátok és méla unalommal olvasom újabb béna sziporkáidat. a CSÁ szót sem tudod értelmezni,ez enyhén debil a részedről.Tudtommal te vagy Szájer ügyeletes furulya hímecskéje és esténként te tolod a farod a farkincája felé.Egészségedre.

boborján20 2020.12.13. 15:15:33

@Buchhalter: könyvelő, te még a ereszténydemokrata szájergyereknél is gázabb vagy!

te fogyatékos, ha aszt mondod valakinek, hogy csá, akkor mi a tetvesfityeszeskurvaanyádért jártatod még itt mindig a csutigeciszaros pofádat? miért?

Buchhalter 2020.12.13. 15:27:45

@boborján20: te nagyon beteg vagy,valódi lelki beteg. Na Csá!

ZX 2020.12.13. 15:37:21

@boborján20: pandémia van (biszen minden országban van covidos) , annyira viszont nem tartom veszélyesnek, hogy emberek tömegei veszítsék el a munkájukat és az egzisztenciájukat emiatt. Ok, hogy a virológusok a kalapácsok a vírusok meg a szög, viszont a kormányzatnak kell észnél lenni, hogy a szög mellett ne verjék szét a falakat is. Ha már most ilyen őrjöngés van vajon mi lenne ha tényleg egy spanyolnátha vagy ebola szintű betegség pusztítana?

boborján20 2020.12.13. 16:22:56

@ZX:

oké haver, legyen igazad.

ezek szerint, szerinted nem kellett volna semmit csinálni, és mindennek menni kellett volna a régi kerékvágásban?

ja és, az összes ország hülye, hogy március óta őrjöng, csak te és gödény a helikopter, ja és buchi:)))

ez most komoly? nebasz!

ZX 2020.12.13. 16:48:10

@boborján20: Ezt mondtam? Nem. De talán célzottabb és hatékonyabb védekezés nem ártana, nem pedig izomból "megvédeni" mindenkit, azt is akinek nincs szüksége rá, vagy aki nem akarja.

boborján20 2020.12.13. 17:06:23

@ZX: "Ezt mondtam? Nem."

össze-visszadumáltál mindenféle marhaságot.ű

"De talán célzottabb és hatékonyabb védekezés nem ártana, "

mi legyen az, amit senki a világon még nem próbált ki? mondjad! iszom szavaidat!

haver, az a te/ti bajotok, hogy össze-vissza hantáztok, mint trámp meg gődény, de ha mekkérdezi tőletek valaki, hogy akkor mi legyen, akkor hápogtok!

u.i.: ettől függetlenül bírlak, de most kurvára nem értelek.

kárárámaispj 2020.12.13. 19:18:40

@ZX:
"De talán célzottabb és hatékonyabb védekezés nem ártana, nem pedig izomból "megvédeni" mindenkit, azt is akinek nincs szüksége rá, vagy aki nem akarja."
Bravó, te vagy a nap hülyéje.
Mert ugye a fajtád, ha elkapja a kórságot, akkor szépen csöndben megdöglik, és visszautasítja a kórházi ápolást? Hiszen annyira kemény vagy.
Meg azt is legarantálod valahogy, hogy te egy amolyan vírus-zsákutcaként soha senkinek nem fogod átadni a betegséget, ugye?

kárárámaispj 2020.12.13. 19:24:37

@ZX: "Ha már most ilyen őrjöngés van vajon mi lenne ha tényleg egy spanyolnátha vagy ebola szintű betegség pusztítana?"
Okoska, a spanyolnátha meg az ebola kanyarban sincs ehhez a szarhoz képest, tetszik tudni?
Mondjuk az ebola testnedvekkel fertőz, tehát Cecília annyit mondana, hogy ne nyalogassuk egymást, és meg is állna a fertőzés.

Komolyan kérdezem, hogy tényleg nincs benned soha olyan érzés, hogy nem a világ összes kormánya és orvosa a hülye, hanem esetleg véletlenül te? Egyszer sem fordult meg a fejedben, hogy te mész a szembesávban?

kárárámaispj 2020.12.13. 19:27:20

@hayabusa 2020:
Tényleg ilyen nehéz elolvasni és értelmezni 2 mondatot amit neked szántam?
Semmi baj, beszélgessen veled a Brendel Mátyás, meg a Pierre Woodman.

kárárámaispj 2020.12.13. 19:30:59

@Buchhalter:
"Szerintem téged már vertek el a való életben fizikailag is. "
Igen, az látszik, hogy a görnyedt testeddel te soha semmilyen verekedésben nem vettél részt.

"Diszkóban ilyen szájkarate gyereket volt hogy összerugdostam. NA CSÁ!!!!"
Az a Diszkó gondolom valami videojáték.

hayabusa 2020 2020.12.13. 19:36:29

@kárárámaispj: ha félre értettelek, akkor az elnézésedet kérem.

mentségemre szolgáljon, hogy sok nyomorult fityeszorkba futok bele, így néha benézem:)))

eßemfaßom meg áll 2020.12.13. 20:28:29

"ez kemény, ez a csapat kemény"

white999 2020.12.13. 20:36:47

@Buchhalter: 1, A kormány szakértői egy kalap szart nem érnek. Mármint akik még ott maradtak, akik normálisak azokra meg nem hallgatnak.
2, A fenti állításnak semmi közte a vakcina hatásosságához.
3, A vakcinákhoz azért kell kurva sok idő mert rengeteg pénz és erőforrás, ami egy kisebb léptékű ügyben nem áll rendelkezésre vagy a gyógyszergyárnak nem hoz elég profitot. Most erről nem volt szó. Sőt a világ pénzét elköltötték rá.
4, Pont a fenti pont miatt amit te is mondasz hiteltelen az orosz cucc. Mert ha világ pénze is volt rá nekik (nem hinném hogy több lett volna mint nyugaton) az idő nem volt rá elég. Na az tényleg ellenőrizetlen, azzal oltsa magát a fidesz. Pedig lehet az is jó de körülmények miatt 0 a bizodalmam benne.
5, Az összes fenti állítással szemben Gödényi nem ezeket fogalmazza meg hanem a maszk viselést és a kijárási tilalmat tagadja.
6, Ha nem ér semmit a maszk viselés és a kijárási tilalom, akkor ugyan mi a búbánat tökétől csökken a fertőzés és a kórházak telítettsége ha szigorításokat betartják. Kijárási tilalom és a maszk viselés.
7. Nem kell hozzá agysebésznek lenni ha nem találkozok másokkal akkor nem bírom megfertőzni, lásd kijárási tilalom. Ahhoz sem kell, ha a kibaxot maszkot rakok az arcom elé akkor kevesebb vírus kerül a levegőbe és kezd ott lebegni. Maszk nem elsősorban azt védi aki használja, hanem a másikat tisztelem meg azzal, hogy verem telibe a levegőt vírussal ha beteg vagyok.
9. Ez pusztán logika és némi tudományos ismeret, abban igazad van hogy a kretén tiszti főorvos véleménye úgy változott, ahogy éppen elérhetőek voltak a maszkok vagy sem. A kretén Merkely minden nap olyan baromságokat tud mondani, hogy az a csoda, hogy itt még nem volt armageddon pusztán Európa egyik legszarabb járványkezelése.
10, Azért mert a kormányzat és a szakértőik a hülyék gyülekezete, az nem feltétlen jelenti azt hogy a vele ellenponton álló Gödényi bármi szellemi színvonalat képviselne. Megcsókolhatják egymást, nincs mit a másik szemére vetni.

Buchhalter 2020.12.13. 20:39:07

@kárárámaispj: te élsz videójárékokon ,még a nick neved is sugározza szellemi alávalóságod debilke. Én veled ellentétben diszkónban tényleg szétrúgtam ilyen szájkarate geciket. Na húzz Szájer faszát szopni,abban úgy is van már gyakorlatod.Lehet a szaros picsád is meghúzza.

Buchhalter 2020.12.13. 20:48:02

@white999: másokkal ellentétben te legalább normálisan próbálsz levezetni valamit. Ha már elhintetted a kijárási korlátot,akkor az inkább nappal lenne hatásos a te levezetésed szerint, de már itt erősen érződik egy kis kapitalista félelem,ami jogos. Így is nem tudom mit fog kezdeni a Fidesz azzal a pár száz ezer emberrel ,akik 3 hónap segély után se találnak munkát. Halljanak éhen,vagy mi? De szerintem ez globálisan gond lesz hamarosan. Minden országnak van államadóssága ,szóval ki akar fizetni és miből? Az oltással egyetértenék ,de ilyen hirtelen előállított valami hát... Volt év amikor egyik másik ország bevallotta,hogy az influenza vakcina nem segített hanem a delikvens halálát okozta. Persze a nagy számok logikája alapján belefér pár áldozat ,de ha az a te vagy az én anyám se te se én nem örülnék és jogosan lázadnánk.

kárárámaispj 2020.12.13. 21:57:57

@Buchhalter: persze pistike, te vagy a terminátor, csak edd meg a brokkolit is.

kárárámaispj 2020.12.13. 22:02:54

@white999: Te is hülye vagy ám, mint a segg.
Minden szakértő kretén, csak te vagy a szellemi világítótorony.

Te, idióta, amikor volt 20 fertőzött az országban, plusz összességében mondjuk 5000 db ffp3 as maszk, akkor mégis minek kellett volna hordania mindenkinek? Ennyi eszed sincs ugye? Változtatnak a protokollon? Igen, hiszen változnak a körülmények, változik a helyzet.
A nyomorult maszk nem véd meg. Sem most, sem fél éve. Attól véd, hogy te ne fertőzz. Amikor volt 20 fertőzött, akkor baromság azt feltételezni, hogy a maszk megvéd. Most meg van pár százezer aktív fertőzött, szóval azt kell feltételezni, hogy mindenki az.

kárárámaispj 2020.12.13. 22:05:55

@Buchhalter:
"Ha már elhintetted a kijárási korlátot,akkor az inkább nappal lenne hatásos"
Te mennyire hülye vagy...

Nappal azért esetleg kéne élni is, meg dolgozni is, nem gondolod? Persze, az a hatásos, ha otthon marad mindenki, csak akkor éhen hal.

white999 2020.12.13. 22:06:06

@Buchhalter: OLTÁS.
1,A nagyvárosi legendák közé tartozik, hogy meghalnak tőle kb 1 millió az egyhez az arány egy súlyos problémának és az sem biztos hogy halál de ez szinte bármivel előfordulhat. Vannak akik egy szem mogyoróba vagy egy darázscsípésbe is belehalnak, mégse mondja senki hogy akkor senki nem menjen a természetbe vagy ne termesszenek mogyorót. Ergo a várható kártól sokkal nagyobb nyerseség a várható haszon, mind emberéletben, mind pedig a gazdaság helyreállításában. Az hogy ilyen a közhangulat vakcina ügyileg, azt azért nagyban előidézi, hogy a kretén kormánynak a kijelentései nyomokban tartalmaznak csak igazságot és azt is naponta váltogatja. Így rengetegen nem bíznak benne, jogosan.
2, A fidesz nem fog semmit kezdeni azzal a pár százezer emberrel mert van rengeteg kretén akit ez nem érdekel és újraválasztja. Magyarországon mások szociális problémája iránti érzékenység a 0 felé konvergál.
3. Fidesznek mindig is ezt volt a célja egy olyan holdudvart létrehozni akik tőlük függnek ezért nem érdekelt a bukásában, ezek megválasztják ha mindenki más éhen hal is. Ebből következik, hogy habár tök felesleges volt ebben a helyzetben mondjuk 600 milliárdot elkúrni egy vasútra, vagy önteni a pénzt a sportba de amíg a kretén kisemmizett szavazó ezt nem fogja fel csak a migráncsot meg a sorost, addig ez működni is fog. Nem a fidesz a hülye hanem a szavazói. Biztos vagyok benne, hogy jó pár munkáját elvesztő előbb fog haragudni a világ másik felén levő sorosra, melegekre, cigányokra stb, mint arra aki nem ad támogatást hanem másra baxa el a pénzt.
4, Az államadóságot azt hagyjuk, mert már rég nincs a hagyományos értelembe vett módon jelentősége. Ha a saját valutádban adósodsz el akkor korlátlanul lehet pénzt nyomtatni. Lásd Amerika vagy Magyarország amiben most azért történt egy megbicsaklás.
5. A fenti pont már nagyon messzire visz. Nem kellene sem ennyi ember, sem ennyi fogyasztás, ami óhatatlanul kisebb növekedéshez rosszabb élethez vezetne. Viszont fenntartható lenne, nem úgy mint most. Na ezt nincs politikus aki bevállalja de még a közgazdászok közt is tabutéma csak lopva egymásközt beszélik meg. Úgy alapvetően elég szkeptikus vagyok az emberiség jövőjét illetően de ebben speciel pont a vakcina kérdést olyan csúcsnak tartom, ami a holdra szállással egyenértékű. Megmutatta, hogy az emberiségben mekkora potenciál lenne, ha nem egymás gyilkolászásával volna elfoglalva, a vallásával meg a politikával.

kárárámaispj 2020.12.13. 22:10:23

@Buchhalter: Ja, figyelj már terminátor! Hallottad, hogy Merkel mutti épp most jelentette be, hogy bezárják Németországot?
Biztos a német szakemberek is teljesen hülyék, ugye? Meg gondolom ott is annyira szar az eü.

Az remélem továbbra sem fordul meg az utcai arcos fejedben, hogy te meg a Gödény haverod mentek szembe a pályán..

Buchhalter 2020.12.13. 22:26:27

@kárárámaispj: Kis foss, téged zárnak be hamarosan.Azt majd lóg a cigó srácok farka a szádba. Meg majd mártogatják a kispicsád is 25 centisekkel.Hogy fogsz te visítani ...

ZX 2020.12.13. 22:50:43

@kárárámaispj: pont akkora segg vagy mint faszbúkon őrjöngő népség. Úgy írkáltok, mintha 100% lenne a mortalitás, nem pedig az, hogy aki elkapja annak 90% észre sem veszi.

ZX 2020.12.13. 22:54:33

@kárárámaispj: hű b+ okosság elleni tablettát szedsz? Gondolom Afrikában sokat nyalogatják egymást azért terjed az ebola. Meg 1919-ben Európában is nyalogatták egymást mi? Az megvan hogy a spanyolnátha az H1N1 influenza és pont ugyanolyan cseppfertőzéssel terjed mint a kovid?

kárárámaispj 2020.12.14. 01:18:16

@ZX: Igen, olvasgass utána, hogy miért és hogyan terjedt az ebola.
"A vírus terjedését segíthetik a helyi szokások is. Járványt indíthat el a halotti szertartás, mert Afrikában ez együtt jár a halottal való közvetlen érintkezéssel: a halott lemosásával, megcsókolásával stb. Emellett a nem megfelelő higiéniás szabályok, az egészségügyi személyzet által esetenként újrahasznált eszközök is kedveznek a terjedésének."
Ja, ez a wikipédia, nem valami elérhetetlen orvosi lexikon.
Szögezzük le: az okos fajtád annak ellenére virológiai szakértő, hogy arradrm képes bazmeg, hogy a legalapvetőbb keresést megcsinálja a neten és nem hajlandó 5 sort elolvasni a témában.

1918ban meg egyébként egy világháború zajlott, ha esetleg erről sem olvastál volna, és se a lövészárkokban se a szétlőtt világban nem nagyon volt lehetőség távolságtartásra, meg higiéniára.

Ja, hatalmas hazugság, hogy 90% észre sem veszi. Ezt is gondolom kiszoptad valami faszból, mert minden orvosi statisztika 15-18%ra teszi a teljesen tünetmentes betegeket. Tudod, azok azok, akik tényleg nem veszik észre. Jelen pillanatban.

kárárámaispj 2020.12.14. 01:22:20

@Buchhalter: Erre áll fel ugye terminátor? A lógó cigó farkakról álmodozol...

Semmi baj, inkább buzulj mint okoskodj a vírusokról, abban több sikerre számíthatsz.

ZX 2020.12.14. 08:23:23

@kárárámaispj: akkor olvasgasd a stanford statisztikáit, ők elsőre 80x több fertőzöttet valószínűsítettek mint a regisztrált esetek száma, de a 10x-es szorzó általános konszenzus az orvosok között is.

white999 2020.12.14. 12:41:54

@kárárámaispj: EGY KÉT DOLOGBAN TUDOK IGAZAT ADNI NEKED.
Mely szerint szellemi világítótorony vagyok. Ez kétségtelen, kár is lenne vele vitatkozni.
A kretén szakértőhöz. Merkely állítása az volt, hogy 14000 lélegeztető gépre is szükség lehetett volna tavasszal. Ehhez nem kapcsolata azt, hogy ugyan ki a búbánat tőke kezelte volna, amikor 700 darabot is éppen elbír kezelni a manapság a rendszer.
Valamint 2 millió fertőzöttnél járt számításai szerint az ország.
Ehhez képest közigazgatásban egészségügyben kihoznak 2% fertőzöttet, ami ugye az ország lakosságára vetítve inkább 200.000 mint 2 millió. Az utóbbi ordas nagy baromság vagy 10 szeres nagyságrendű hazugságot feltételez. Az előbbi ha ő volt a szakért aki miatt kértek 16.000 darabot az akkor 250 milliárdba fájt az országnak. És igen ettől én is jobb vagyok, jól látod.
A többiben gyakorlatilag engem vádolva kifejted amit leírtam. Mivel fideszes szavazónak nézel ki felháborodásod okán, ezért muszáj vagyok a archeotípusát egy átlagos választójának a diszlexiással is kiegészíteni.

orient 2020.12.15. 09:48:43

@Buchhalter: bocs ezt beneztem (nem lattam a valaszt).
Az atjott,hogy Godeny nem virustagado csak nem tartja annyira veszelyesnek. Szerintem mint mindenben ebben is kozeputon van az igazsag. Nyilvan ez nem egy simma influenza, mert egy sima influenza jarvanyban azert nem telik meg intenziv osztaly vilagszinten. Nem kell pszihiatriakat atalakitani meg hasonlok. Ugyanakkor ez nem a fekete halal ami miatt egesz kontinenseket kene lezarni, utazast megtiltani, vagy szigoru feltetelekhez kotni..stb. Mortalitasa is, ha belevesszuk a nem tudott eseteket akkor vavlahol 0.1-0.5% korul lehet. Ez egy nagyon durva influenza. Kb. olyan mint ami par evtizedenkent elojon. Valamikor 1968-ban volt egy ilyen jarvany es a 70-es evekben is egy masik. Ha jol tudom a 1968-as influenza jarvanyban 100,000 ember halt meg csak Nemetorszagban az akkori alacsonyabb nepessegre vetitve. Magyarul az en velemenyem szerinte ez nem annyira durva mint amennyire media korbeirja, de nem is egy sima influenza ami evente jon.

Buchhalter 2020.12.15. 10:11:16

@orient: azzal egyetértek veled,hogy ez csúnyább,mint egy átlag influenza,de nem olyan vészes,mint egy spanyol nátha ,amivel sok birka összeakarja mosni. Szerintem az igazság valahol ott lehet,hogy van egy beindult klímaválság és az eszetlen fogyasztásra ösztönző gazdasági nyomás miatt egy full eladósodás (kvázi globálisan el lett költve előre 20-40 évnyi még meg sem termelt GDP) ez utóbbi nem az én kútfejemből pattant ki. Plusz mostanában egyre több politikus hangoztatja ,hogy túl van népesedve a föld. Tehát ráfogni,hogy túlterhelt az eü rendszer és félelmet plántáli a 70 felettiek fejébe,akik így nem nagyon tudnak és akarnak időben orvoshoz menni. Bevallották, hogy Ázsiában és Afrikában az idén elmaradt kanyaró oltások miatt 2 millió kanyarós lett 16 000 halottal. Az éhen halt 2 millió meg már elég gáz. És még ki tudja hány fertőző betegség tarolt le száz ezreket. Egyre több ismerősömnek már tele a hócipője a bezártsággal és a félelem keltéssel.

cardiobascuralis 2020.12.21. 00:25:56

@Buchhalter:
De, seggfejke, én egy helyesíróbajnok vagyok. Úgyhogy ezt is elbasztad.
Mondom, hogy agy nélkül nem fog menni megérteni a dolgokat. Te ezért nem érted.
Ostoba vagy, mint a szüreti fosos segg.

És igen, anyukám téged csakugyan agyatlan baromkának becézget, mert valóban illik rád.

@driver70:
MInt már írtam, neked fogalmad sincs arról, milyen lehet normális emberek között, mert ha csak egyet is ismernél, már elmagyarázta volna neked, mekkora ostoba seggfej vagy.

@errorológus:
Seggfejkém, ha szerinted nincs gravitáció, mi bajod lehet, ha kiugrasz a tizedikről?
Ott sántít a hasonlatod, hogy az eretnekek sosem állították, hogy a tűz nem éget.
Persze tőled nem várhato el, hogy a te mákszemnyi agyaddal ezt felfogd.
Az udvart azért nem szarod össze, ugye?

@ZX:
Akkor most javaslom, baromka, hogy olvasd el az előzményeket is, hogy mekkora fertőzöttségi arányról írt baromtársad.
Mellesleg a spanyolnátha esetén nem voltak ilyen karanténintézkedések, határlezárások, tömegkommunikláció meg internet meg egyebek. Ha most sem lettek volna, most is több áldozat lenne. Pont azért ilyen kevés az áldozat, mert voltak ilyen intézkedések.
Ez nem ér fel a mákszemnyi agyadig, mi?

cardiobascuralis 2020.12.21. 00:48:18

@Buchhalter:
Te nem az embertársam vagy, csak egy idióta faszkalap.
Szóval nem az embertársamat hívom idióta faszkalapnak, hanem egy agyatlan, idióta faszkalapot.
Nem árt ezt tisztázni.
Még mielőtt tévhitekbe ringatnád magad, hogy ember vagy. Nem, öcsém, te legfeljebb emberszabású. De még ebben is kételkedem.

Te seggostoba faszkalap, pont azért van viszonylag kevés áldozat, mert lezárások meg korlátozások vannak, meg mert spanyolnátha óta eltelt 100 évben elég sokat fejlődött az orvostudomány.
Sok ez annak a mákszem agyadnak, amivel talán annyit bírsz elérni maximumként, hogy az udvart ne szard össze, mint a tyúk, ugye?

@white999:
Te észérvekkel próbálkozol agyatlan idiótáknál?
Nem fognak érteni belőle semmit, hiszen egyiknek sincs egy csöpp esze sem.

@orient:
A világon eddig meghalt közel 2 millió ember. Ez csak azoknak a száma, akik bizonyíthatóan a Covidba haltak bele, és olyan parányi, kis lélekszámú országokban, mint Kína meg India, a feltételezések szerint nagyjából 10-szerese az áldozatok valós száma a bevallottnak.
Meg hát ugye azért is vannak a lezárások, hogy a te anyád/nagyanyád ne haljon meg a Covidtól, hagy egyébként még évtizedeket élhetne.

Az összes barom vírustagadó meg -relativizáló barmot kötelezően elvinném ápolónak, maszk nélkül, Covid-kórházakba. Ha úgysem veszélyes, akkor egy szavuk sem lehet.
Persze ez a sikkasztó dr. Görény sem mert bemenni Majkához a kórházba beszélgetni, pedig többször is hívta. Gondolom, még a taxit is fizette volna neki, hogy ne ezen múljon. Csak dr. Görénynek is csak a pofája nagy, gerince meg annyi, mint az O1Gecigánynak.

Buchhalter 2020.12.21. 20:34:39

@cardiobascuralis: hát elég egy barom féreg vagy. Hogy az útszéli anyád,aki a rihes seggén szart ki téged baszodjon tele a szád apád retkes gecijével.

11110000 2021.01.06. 20:59:55

@Buchhalter:
Ó, útszéli az anyád, meg még rühes is? Nyilván attól van, hogy büdös kurva.
Így mondjuk már érthető, hogy miért lettél te ennyire ostoba tuskó, ott a nyírségi cigánysoron, ahol laksz, nem maradt ideje arra, hogy az amúgy is igencsak szellemi fogyatékos hülye gyerekét - azaz téged - még nevelje is, mert kúrnia kellett minden koldussal a fél tányér bablevesért, hogy neked az apád faszán kívül más is kerüljön a szádba, hogy éhen ne dögölj.

Buchhalter 2021.01.07. 06:33:51

@11110000: mi van te elfuserált geci hulladék? Te vagy a nácik fasz szopója! Szóval húzzál vissza anyád szaros végbelébe,ahonnan előbújtál te féreg csíra.

cardiobascuralis 2021.01.08. 19:33:03

@Buchhalter:
Mi van, ma ilyen gyónós heted van?
Rendben, megtudtok korábban, hogy anyád útszéli meg rühes is, most meg azt, hogy te gecihulladék vagy - ez utóbbi egyébként már eddig is gyanús volt. De hogy még a nácik faszszopója is vagy, ez igazán új, bár veled kapcsolatban már semmi nem lep meg.
A féreg csíra gyanús volt, bár nem csírának gondoltalak, már ha tudod egyáltalán, mit jelent a szó, csak sima kis buzinak.
Azt viszont tényleg nem gondoltam volna, hogy anyádnak a szaros végbeléből bújtál elő, bár elég szar alaknak tűnsz, de hogy tényleg csak egy eddig tartósított szardarab vagy, az már-már cáfolja a fizika törvényeit. De mint írtam, veled kapcsolatban már semmi sem lep meg.

Folytasd csak a gyónásodat, izgatottan várom, miket árulsz még el magadról és népes cigánycsaládodról.
Apa segít apáknak
süti beállítások módosítása